Over mij

Harry Wagenvoort

Profiel

Als oudste uit een gezin van vier kinderen ben ik als enige gaan studeren en heb daarbij zelf mijn weg gezocht: keuze van de studies, restauratiewerk in Frankrijk uitgevoerd om de taal beter te leren, geschiedenisscriptie in Frankrijk geschreven en allerlei problemen daarbij overwonnen. Later heb ik twee jaar in België gewoond en gewerkt. 

Vanwege mijn collegiale instelling werk ik graag in teamverband, maar ik hou er ook van om mijn werk zelfstandig uit te voeren. Ik ben iemand die graag zijn zaken op orde heeft en oog heeft voor kwaliteit. Oplossingen bedenken voor problemen vind ik een prettige uitdaging. Verder heb ik een scherp analytisch vermogen en ga ik nauwkeurig en resultaatgericht te werk. Verzamelen en bewerken van informatie tot concrete eindproducten geeft mij een enorme voldoening.

Verder heb ik een brede maatschappelijke belangstelling. Ik schrijf voor een wijkblad, ben betrokken bij een wijkplatform en was tot voor kort bestuurslid (secretaris) van een huurdersbelangenvereniging. Ik kan goed luisteren en sta open voor de belangen en wensen van anderen. In mijn vrije tijd lees ik graag boeken op het gebied van economie, filosofie en politiek.

Wat ik te bieden heb

Door studie en werk deed ik de nodige ervaring op met het opsporen, analyseren en bewerken van informatie tot concrete eindproducten, zoals een artikel en een publicatie, maar ook bibliografieën, bibliografische databanken, bijdragen, en rapporten. Verder deed ik ruime ervaring op met informatietechnologie, zoeken in databanken, inhoudelijke ontsluiting, literatuuronderzoek en het onderhouden van websites.

Mijn kracht ligt in dossierkennis, de visie goed voor ogen hebben, goed luisteren naar anderen, en anderen proberen te overtuigen met inhoudelijke argumenten en vasthoudendheid. Ik probeer op een positief kritische wijze een bijdrage te leveren. Ik werk niet alleen zelfstandig, maar ik ben ook een teamspeler en netwerker, want zonder goede samenwerking lukt het niet.

Door mijn onderzoekende, analytische en kritische instelling kan ik goed hoofd- en bijzaken onderscheiden. Dankzij mijn leergierige en nieuwsgierige instelling weet ik me snel vertrouwd te maken met nieuwe onderwerpen en me snel in te werken op onbekend terrein. Ik heb het vermogen om snel de juiste informatie en deskundigen op te sporen. Daarnaast heb ik een praktische en resultaatgerichte instelling. Ik heb ervaring opgedaan als documentalist, desk researcher, informatiespecialist en bibliotheekmedewerker.

Wat ik wil

Mijn belangstelling gaat uit naar de volgende functies: beleidsmedewerker, documentalist, informatiespecialist, onderzoeksmedewerker / onderzoeksassistent, projectmedewerker en webredacteur.

Ik zou het volgende kunnen betekenen voor een organisatie:

  • uitvoeren van literatuuronderzoek of literatuur bijhouden ten behoeve van een databank of allerlei publicaties
  • informatie op websites bijhouden
  • informatie bij elkaar brengen voor een nieuwsbrief, brochure, etc.
  • voorlichtingsmateriaal samenstellen
  • internationale contacten onderhouden
  • assisteren bij het maken van rapportages
  • misschien afnemen van interviews om gegevens te verzamelen voor kwalitatief onderzoek
  • ondersteunen bij het verzamelen van informatie voor projectaanvragen

 

Ambitie: Ik zoek een baan waar ik mijn kwaliteiten goed kwijt kan en me verder kan ontwikkelen; en wat zinvol is voor mens en maatschappij.

Belangrijke waarden: een organisatie waarbij duurzaamheid en ontwikkeling hoog in het vaandel staan en waar de mens centraal staat.